2014. október 10., péntek

Őze István bemutatkozása

Őze István képviselőjelölt bemutatkozása
 (szerkesztés alatt) 

Őze István vagyok, képviselőjelölt. Éveken át voltam képviselő. Megpróbáltam a falu lakosságának az érdekeit képviselni a lehetőségek, a bürokrácia, a falu megosztottsága valamint az egyéni érdekek figyelembe vételével. Reményeim szerint a régebbi lakosoknak nem kell bemutatkoznom. A később beköltözöttek tájékoztatása a riválisok által minden valós és kitalált (kreált) hírekkel szemben, az alant leírtakkal próbálom kiegészíteni.

Amit én másként látok, vagy kérdések, amik felmerülnek:
A falu jelenlegi képviselő-testülete, polgármestere is vállalták, hogy csak a falu lakosságával egyeztetve hoznak döntéseket, a falut érintő nagyobb gazdasági, fejlesztési kérdésekben.
Kérdezem,  Kit kérdeztek meg:
- Adó ügyekben (kb.: 150% emelés)?
- Iskolaépületének más célra történő felhasználása és elnevezése?
- A faluház építéséhez miért kell bevonni szinte alig létező alapítványt, öt .
 év elidegenítéssel?
- Településünkön hány helyen van váró nélküli (vagy óvatosan fogalmazva, nem megfelelő) megálló?
- Az elkészült megállókat miért nem építették padokkal?
A polgármester miért nem képviselte a falu érdekeit szemétszállítási díj ügyében? A KVG megbízottjával az önkormányzat által szentesített díj kiszabás után 25-30%-os díj csökkentést tudtunk elérni.
A polgármester miért nem élt a lehetőséggel, miért nem kötött új szerződést? Az állami díj csökkentésig több mint 1 ezer Ft/hó plusz kiadást jelentett a családoknak. MIÉRT?
A falu polgármestere miért nem írta alá az állam által kiírt és más által megnyert pályázathoz a hozzájárulását, kb.300-400 ezer ft. (Bárd utca felújítása kb.: 75mill ft)? Az előző testület (a jelenlegiből 5 fő) támogatta az út felújítást. Én megkérdeztem a polgármestert:MIÉRT?. Válasz: Fogalmam sincs Pista bácsi miről beszélsz?!!! A mai napig nem találja a választ,ÉN SEM!

-A polgármester vállalkozóként szemléli a világot és az önkormányzat vezetését.
- Akkor figyelmeztetés ellenére miért nem kér tanácsot más szakembertől, ha már a józan paraszti ésszel gondolkodó „vén alkoholista f…-ok” véleménye nem mérvadó?
- Petörke portéka helye:4 milló ft-ért dréncsövezés, gödörbe gödröt ásva létre hoztak egy korlátozottan használható piacteret.
- Start program: az ültetett gyógynövény értékesítése problémás, nagy termelők szerint, csak a termelés nem rentábilis.
- Energia nád, már 5-6 éve is ráfizetéses volt (habár a kiveszését, a hozzá nem értés okozta).
- Közfoglalkoztatás (start, közmunka és szociális ház építési program) szervezetlenség, követelmények és ellenőrzés hiánya, gazdaságtalan, nem a falu érdekeit szolgálja ( 9 fő, 3 nap alatt,azaz 154 óra alatt 30m2-es területet gyomtalanít-napóra területe stb.).

A kisebbségi önkormányzat tagjának hozzászólása:
- Felelőségre vonta a polgármester,hogy miért nem kezdeményezett kivizsgálást az előző testülettel szemben (föld eladás és erdőelherdálás miatt).
- Földeladás és erdő miatt évekre visszamenőleg történtek névtelen feljelentések és hatósági vizsgálatok. A jelenlegi testület is megrendelt………. egy  átfogó vizsgálatot. Tudtommal egyik sem tárt fel szabálytalanságot. Ami  értékesítésre került (az akkor elérhető árakon) az mind a falu fejlesztéséhez (utak , víztározók, felújítások) önerejéhez stb. lett felhasználva. Ezen vádak, már 10-15 éve felmerültek, akkor is mondtuk,ha valaki tud valamilyen szabálytalanságot,tegye meg a lépéseket. AKI EDDIG NEM TETTE MEG, AZ BŰNPÁRTOLÓ.
Aki meg csak hallott valamit,az járjon utána (mindenkinek joga van betekinteni az írásokba /kivételzárt ülés/.

HALLOMÁS UTÁNI BESZÉD, CSAK VÁDASKODÁS, MIND A KETTŐ BÜNTETENDŐ!!!

FB hozzászólások:

·         Berkesi Ágota M, Verőczi Gábor és Margit Helman kedveli ezt.
·        
Gyula Csizmadia Kedves mindenki Őze Pisti Bácsija! Először is szeretném kikérni magamnak a "később beköltözöttek" jelzőt. Közel 11 éve élek ebben a faluban és közel 11 éve ugyan olyan jogú állampolgára vagyok Bárdudvarnoknak mint mint Te, ha tetszik, ha nem. Faluház építés ügyben pedig légy szíves nézz a tükörbe. Egyébként szerintem ez nem választási program amit leírtál, hanem vádaskodás. Halkan megjegyzem, hogy minden internetes blogon az obszcén megjegyzések (lásd: „vén alkoholista f…-ok”) azonnali blogról való kitiltást von maga után. Egy igaz mondatod volt, idézem: HALLOMÁS UTÁNI BESZÉD, CSAK VÁDASKODÁS, MIND A KETTŐ BÜNTETENDŐ!!!

október 10., 21:13 · Tetszik · 3 Deák Ferenc, Laczó Valéria, Czifra Zsófia
·        
Mihály Horváth Remélem a "start" programosok is elolvassák. Nagyon nem tetszett,nem elég,hogy kevés a fizetés,még precízen le van figyelve minden. 
október 10., 21:36 · Szerkesztve · Tetszik · 1 Laczó Valéria
·        
Somogyi Ildikó Bemutatkozás?


További fejlemény:
http://bardudvarnokinfo.blogspot.hu/2014/10/oze-istvan-valaszai.html




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése