2014. október 28., kedd

Permanens téma: a Választásról 2


Feladó:                            Gyula Berkesi
Küldve:                           2014. október 28. 10:41
Címzett:                          Info Bárdudvarnok


Permanens téma: Választás - 2.

 Még mindig, folyamatosan, a választásról! Magyarázatként, csak annyit, hogy hitem szerint, az emberi lét alapja és egyik jellegzetessége: a "választás"! - Választani jó és rossz között! 
 E jog és lehetőség megadatott a "bőrruhába" öltöztetés előtt!
 Különös, utópisztikus gondolatokkal készültem a 2014. október 27-én Bárdudvarnokon tartott önkormányzati fórumra. - Megalakult az új (félig régi) Képviselő-testület! Arra mertem gondolni: Milyen jó és épületes, jövőbe mutató, – az 58 évvel korábbi nemzeti egységre emlékező – lehetne, az ülés, ha minden jelölt, aki indult a "mérlegelésen", megjelenne és meghallgatná a "ki és meg" választottak ESKÜTÉTELÉT!? - Sajnos nem így történt! Mondhatnám nagyon csekély érdeklődés mutatkozott a választók részéről! Kár, hiszen emelkedett volt a hangulat, a kimondatlan gondolatok ott vibráltak, miként a tekintetek és testbeszédek is bőven ontották az információt!
A napirendi pontokat már előbb közzétettük. Az új Képviselő-testület ellenszavazat nélkül mindent, olajozottan működve elfogadott.
A Helyi Választási Bizottság elnökének tájékoztatója alapján, a választási eredményekből egyértelműen következtethetünk arra, hogy a polgármester legitimációja meghatározó! Mester Balázs polgármester előadási stílusán meglátszott, hogy Ö is tisztában van legitimációs helyzetével.
Az ESKÜTÉTEL után, (nekem szívhez szólóan hangzott) a Polgármester így kezdte: „Minden magyar embernek súlyos szavak hangzottak el!" - Igen! Az eskü kötelez! „Isten engem úgy segéljen!" E mondat, különösen súlyos!
A Polgármester ismertette ciklusprogramjára vonatkozó elképzeléseit. Ezúton szeretném tisztelettel felkérni Őt, hogy juttassa el hozzánk, közzététel céljából az elhangzottakat a helyi tájékoztatás céljából. Bizakodóan hallottuk, hogy a Polgármester nem zárkózik el a helyi, építő javaslatok, programba való beépítésétől sem. Ígérem, igyekszünk majd javaslatokkal és véleményekkel élni, a közjó építése érdekében.
Ezúton hívom fel az érdeklődő közvélemény figyelmét, hogy az Önkormányzat SzMSz-nek felülvizsgálatára kerül sor. Ezért indokolt lehetne, hogy a Választópolgárok véleményt nyilvánítsanak, igényeket fogalmazzanak meg, melyeket képviselőik útján esetleg a mi nyilvánosságunk segítségével tehetnénk közüggyé.
Az alkalmat illető, személyes elismerésemet azzal zárom, hogy számomra meggyőző volt a Polgármester FIDESZ iránt való elkötelezettsége. Nincs okom vitatni ennek őszinteségét. Örülök e politikai orientációnak, különösen azért, mert ebből eredően várom, hogy az eddig főleg anyagiasságot megjelenítő szemléletet felválthatja egy más, egy új út. Ennek a remélt új útnak a szellemi természetét is meg kell jeleníteni!
A majdan, (reméljük mielőbb) kidolgozásra kerülő "ciklusprogramban" feltehetően a szellemi, erkölcsi és anyagi vonatkozások harmóniában, szerves egységben jelennek majd meg, a bárdudvarnoki entitás szigorú és reális helyzetmegítélése függvényében.

A "BÁRDI BÉKE" záloga az "egység"! Az egységhez a "kétség" meghaladásával lehet eljutni. A kétség megoldása az alkotó "egyeztetés", - a VITA! Tehát a vita nem zárható ki, - a lényeg, hogy tárgyszerű, ésszerű és építő legyen.

"Az Igazság a Hatalom éke, Igazságból lesz a földi Béke" 




Berkesi Gyula Gábor




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése